BLOG: 6 redenen dat een reproruimte niet meer rendabel is

We zien ze nog steeds heel veel in overheidskantoren en scholen, de reproafdeling. In deze blog leggen wij u uit waarom een reproafdeling anno 2022 niet meer rendabel is en u er goed aan doet om deze afdeling uit te besteden.

1. Een reproafdeling in de lucht houden is (te) duur

Er wordt vaak gedacht dat het in de lucht houden van een reproafdeling een noodzakelijk iets is. De maandelijkse kosten van de repromachines drukken steeds harder op de begroting. Verder zijn het vaak dure krachten die op deze afdeling het werk doen. Hiertegenover zien we een stijging van onlinecommunicatie en online deling van informatie, waardoor de reproafdeling steeds minder wordt gebruikt.

2. Reproafdeling neemt ruimte in beslag

Ieder gemiddeld kantoor, overheidspand of onderwijsinstelling heeft wel een reproafdeling vol grote machines die steeds minder gebruikt worden. Vaak een doorn in het oog van de deze organisaties. De ruimte die veel beter ingezet kan worden voor werkruimte, vergaderruimtes of klassen. De prijs van de vierkante meter stijgt steeds harder en is hierdoor kostbaar. Voorkom onnodige ruimteverspilling en geef de reproafdeling een nieuwe functie.

3. Vaak last van foutmeldingen

Techniek staat nooit stil waardoor u al snel een techneut moet zijn om bepaalde foutmeldingen intern op te lossen. En ja, uit ervaring kunnen we zeggen dat reproafdelingen vaak last hebben van een foutmelding op de machines. Niet alle meldingen kunnen intern worden opgelost, waardoor er een externe monteur moet worden opgetrommeld. Dit zit dan wel in het contract, maar het werk blijft stilliggen. Door gebruik te maken van de oplossing en dienstverlening van MediaConsult wordt de algemene werkdruk minder en kan het personeel zich volledig richten op dingen waar ze wel gelukkig van worden.

4. Onderhoud van uw reproafdeling en onderdelen

Elke reproafdeling bestaat uit diverse machines die onderhoud nodig hebben door specialisten. Het vervangen van onderdelen voor uw reproafdeling is vaak een prijzige investering waarop u niet echt zit te wachten. Voorkom het maken van onnodige extra kosten en vervang uw reproafdeling voor een efficiënter alternatief.

5. Uitprinten kost veel tijd/arbeidsuren

Heeft u een informatieavond of evenement en wilt u uw promotiemateriaal zo goed mogelijk presenteren? Het uitprinten en samenvoegen van al het materiaal is een tijdsintensief proces waardoor u er al snel veel tijd aan kwijt bent. Voorkom extra werkdruk en ruil uw reproafdeling in voor professionele hulp bij al uw druk- en printwerk.

6. De oplossing: einde contract? Repromachines niet vervangen

Bij het gebruik van repromachines horen contracten. Wanneer het einde van de looptijd in beeld is hoeft u deze niet opnieuw aan te besteden. De contracten die MediaConsult heeft afgesloten voor haar klanten zijn vaak voordeliger. Hierdoor bent u per pagina goedkoper uit dan vanuit een contract bij een reproleverancier. Daarnaast zorgen wij ervoor dat de print- en drukwerkleveranciers de afspraken nakomen. Bespaar ruimte, kosten en tijd met onze reprocontracten. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek!

Een extra dosis creativiteit

Heeft u naast het printen van promotiemateriaal ook last van een tekort aan creativiteit bij het ontwikkelen van nieuwe campagnes? Ons team vol creatieve talenten staat voor u klaar om u te helpen bij het ontwikkelen van een nieuwe huisstijl, website, online marketingcampagne of beeldmateriaal. Wij helpen u graag om uw communicatie naar een hoger niveau te brengen.